Croatia - Gradac

31.07.2013 15:58

Do HR cestujeme ako celá rodina už asi 6 rokov. Tento rok sme sa rozhodli pre túto inak aj dovolenkármi obľúbenú destináciu na Makarskej riviére, v južnej časti nádhernej krajiny. ;)

Chorvátsko sme si veľmi obľúbili. Ani neviem prečo. Bulharsko a ani Talianskou nám pravdepodobne nemôžu ponuknúť toľko z krás prírody ako CHorvátsko. Ale nepohŕdam ani týmito krajinami, pretože každá krajina má svoje jedinečné a neopakovateľné čaro.

O Gradaci sa hovorí, že je to hlučná a čulá dovolenková destinácia. Mne to tak nepripadalo. Síce sme bývali v poslednom hoteli v meste, asi 400 m na pláž kopcom :D, dennodenný výhľad nám zaručene stál za to. Dokázala som sedieť len tak, v tichu celé hodiny aby som videla ten tichý dotyk krištáľovo čistého mora s tyrkysovou, pred súmrakom zafialovenou oblohou. Nezabudnuteľný pohľad bol aj na krásy chorvátskeho NP, Bikovo, ktoré sa rozprestieralo v celej svojej kráse priamo  pred nami. Mali sme celú túto krásu prírody priamo na dlani.

Gradac ako turistiky rozvité stredisko, celkom kľudné malo dostatok služieb, ktoré bežný turista potrebuje. Krásna večerná kolonáda spĺňla podmienky aj toho najnáročnejšieho cestovateľa. Večerná prechádzka po pláži s krokskami v mori pri jeho okraji, tam, kde sa dotýka okruhliakov bola na nezaplatenie. A tá jadranská zmrzlina ! I keď musím uznať, že najlepšia zmrzlina akú som kedy jedla je na ostrove Pag v meste Pag ( vojdete do pešej zóny a tam, v tých uličkách ju určite niekde nájdete, stačí, ak spomeniete starého pána, ktorý ju predáva :D ), táto bola hneď druhá najlepšia po nej.

Dobrodruhov iste poteší prístav s loďami, aj turistickými a vyhliadkovými s možnosťou niekoľkohodinového alebo aj celodenného výletu. Gurmáni si prídu na svoje najmä svojráznou jadranskou stravou s dostatkom morských plodov, rýb, syrov a jahňacieho mäsa. Na každej pláži budete mať zaručene možnosť kúpiť si palacinku s výrobou za max. 4 minúty. ;)

Čo treba dodať? Snáď len to, že je lepšie raz uvidieť ako stokrát počuť ! ;)

LeVia

 

—————

Späť


Croatia - Gradac

Neboli nájdené žiadne príspevky.





Anketa

Boli ste niekedy v Chorvátsku?

Áno ( ak uveď do diskusie koľkokrát a kde)
100%
2

Nie, ale chcel/a by som
0%
0

Nie a ani nechcem
0%
0

Celkový počet hlasov: 2


Anketa

Kam sa chystáte tento rok na dovolenku?

Už som bol /a ( ak áno, uveď do diskusie kde )
7%
1

CHorvátsko
7%
1

Bulharsko
47%
7

Taliansko
7%
1

Egypt
0%
0

Grécko
0%
0

Thajsko
7%
1

Turecko
7%
1

Tunisko
7%
1

Maroko
7%
1

Španielsko
7%
1

Celkový počet hlasov: 15


Kontakt

MeAndMyMind

Ak chceš reklamu, napíš do dikusie "Tuto máte priestor na svoju reklamu". ! Nepíš mi na mail takéto banality.