Dr. Josef Mengele

10.06.2012 15:43

Že divné priezvisko?

Minule som len chvíľu surfovala po webe a náhodou som natrafila na toto meno. Samozrejme, potom som hľadala aj čosi viac. No, poviem vám, dostalo ma to... Hrôza.

2. svetová vojna. Adolf Hitler. Určite každý z vás o ňom minimálne raz počul. Bol to divný, veľmi divný človek - chcel zahubiť Židov a Rómov ale najmä chcel, aby jeho 3. ríša ovládla svet... Tak veľmi to chcel dosiahnuť, že neváhal siahnuť aj po tých najbrutálnejším spôsoboch.

Počuli ste zaiste už aj názov Osvienčim. Je to miesto v dnešnom Poľsku. Osobne som tam nebola, ale počula som, že to je hrozný emotívny zážitok. Rozmýšľam, či tam vôbec pôjdem. Ale, k téme (:. Proste Osvienčim bol koncentračný tábor zameraný na likvidovanie Židov a Rómov. Predstavte si, odvážali tam ľudí, ktorí tam žili v hlade, nehygienickom prostredí, špine a nakoniec aj tak umreli v plynových komorách, alebo, no, o tom neskôr. Zázrakom bolo, že niektorým z nich sa podarilo utiecť aj napriek tomu, že všade okolo nich bol elektrický  drôt...

Ako som už vravela, niektorí z nich nezomierali v okynových komorách, ale inak. Nacisti mali svojich, nazvyme ich ,nacistických lekárov, , ktorých mali oficiálne na to, aby týmto ľuďom pomáhali... Ich poslanie bolo však v skutočnosti iné. Pravdu poediac, bolo ich veľa. Poďme k tomu, asi  najviac  -neslávne slávnemu-.

Narodil sa v bohatej a významnej rodine Karla Mengela. Volal sa Josef Mengela. Študoval medicínu, bojoval na fronte, ale stále bolo jeho silnou túžbou dostatť sa do Osvienčimu. A nakoniec sa tam aj dostal. A robil tam nesmierne odporné veci..

Nemecko, ako som už spomínala, chcelo dobyť svet. Ale veľmi dobre si uvedomovalo, že počet vojakov stále klesá a že žena je tohotná  - až -  9 mesiacov. Takže, aké riešenie im ostávalo? Jednoduché - dvojičky, aj trojičky a  viac. Čím viac detí sa bude rodiť, tým viac ľudí bude a teda aj viac vojakov. Preto aj Josef Mengele bol takpovediac zaťažený na dvojičky. Treba povedať, že sa venoval výskumu dvojičiek, ale sa skôr tešil z pohĺadu na ne plného utrpenia? Vyberte si, ja si myslím, že skôr to druhé. Takže čo im robil? Bolo toho horzne veľa. Uvediem pár príkladov. Chcel zisiť, ako dlho vydržia žiť, keď ich zošije. Potom chcel zistiť, ako budú reagovať na krv od súrodenca. Lenže, väčšinou transfúzoval obrovské množstvo krvi. Krv bola síce geneticky identická, ale alrgény sa začali miešať, a teda v tele dieťaťa nastávali infekcie. Teda zväčša umierali obidve dvojčatá. Potom takpovediac skúmal, ako sa dá meniť farba očí. A ako to robil? Deťom injekčnou striekačkou vpichoval chemikálie do očí. To sa väčšinou končilo slepotou.

Okrem pokusov s dvojčatami robil viaceeré iné pokusy. Napríklad ľudí hádzal do vriaceho kotla len aby zistil, ako dlho tam vydrží. Alebo pre nemckých vojakov robil pokusy s tým, ako čo najlepšie navrhnúť oblečenie do extrémnych mrazov- ľudí púšťal von do zím a hídzal ich do ľadovej vody. Netreba zabudnúť ani na ich umiestňovanie do tlakovej komory. Toto robil tiež pre nemeckých vojakov . zisťoval, približne do akej nadmorskej výšky sa budú schopní dostať leteckí príslušníci armády.

Nuž, môj názor je taký, že to bol dosť veľký blázon a jeho pokusy nepriniesli modernej medicíne žiaden úspech.

—————

Späť


Dr. Josef Mengele

Dátum: 17.03.2014

Vložil: nic

Titulok: boze mojjjj

chudaci aj tie oci ako nekdo moye byt taka zver !!!!!!

Odpovedať

—————

Dátum: 19.08.2012

Vložil: nats

Titulok: ...

OMG!!! ://// on bol hroznýýýý :(((

Odpovedať

—————





Anketa

Stretol si sa už s týmto menom (v literatúre a tak) ?

Áno
88%
14

Nie
13%
2

Možno, ale nepamätám sa
0%
0

Celkový počet hlasov: 16


Kontakt

MeAndMyMind

Ak chceš reklamu, napíš do dikusie "Tuto máte priestor na svoju reklamu". ! Nepíš mi na mail takéto banality.