Volajte ich ako chcete - aj tak to budú červení obri (:

02.06.2012 19:59

Určite ste o nich  už počuli. V 6. storočí sa germánske kmene začali usádzať na škandinávskom území. Museli sa prispôsobiť hrozne drsných prírodným podmienkam. Predstavte si, žili v obrovských trávnatých kopách s vnútorným ohniskom. Ich ženy tu varili, no okrem toho boli ohniská zdrojom svetla a tepla. Objavili ostrovy Island a Grónsko, jeden z nich, Leif Erikson sa dostal až na územie bájmej Vinlandie - Severnej Ameriky, dokonca dlho sa prepokladalo, že prvý tu pristál Krištof Kolumbus. Boli úžasnými staviteľmi, rybármi a námorníkmi. Ich dračie lode - drakkary boli po bokoch chránené okrúhlymi štítmi. Majú mnoho mien - Varjagovia, Normani, ale asi najznámejšie  je meno Vikingovia. Mohutní bojovníci s červenými vlasmi  a helmami s rohmi.  Teda, poriadni barbari. Veľmi násilní a brutálni, no čestní - to sa im nesmie zobrať. Každý z nich chcel zomrieť hrdinskou smrťou. Vikongovia v prednej bojovnej línii sa pred bojom dostali do extázy - hovorí sa, že možno aj kôli drsným podmienkam užívali ,,hrejivú trávu" - akúsi drogu. 

Mnoho informácii o Vikongoch si môžete  vyGoogliť, všetko sa o nich popísať   nedá. No v mojom obľúbenom časopise - v Ohníku v poslednom čísle bol o nich veľmi zaujímavý článok a veľa zaujímavých informácii, a okrem toho aj takýto ,,recept" pri prepichnutí brucha šípom - veď, prečítajte si. Vysvetlivky dole.

Zraneného prikry dekou aby mu nebola zima a upokoj ho. Uvar ovsenú kašu s cibuľou a bylinkami a daj ju zranenému zjesť hoci aj proti jeho vôli. Ke´d potravu strávi, privoňaj k rane - ak ucítiš bylinky, šíp prepichol črevá a pacient zomrie. Priprav ho na cestu do vallhaly k Odinovi. Ak bylinky necítiš, skus ho pozašívať, možno to prežije.

          

(:

Odin - najvyššie postavený vikingský boh, udatný hrdina

valhalla - akokeby nebo. Miesto kam sa túžil po smrti dostať každý Viking. Miesto, kde sa jedlo a pilo výlučne z lebiek svojich nepriateľov

byLilly

 

—————

Späť


Anketa

Páči sa Ti spôsob života Vikingov (uveď aj v diskusii)

Áno, bolo to zaujímavé
50%
7

Nie, ale bol to ich spôsob
29%
4

Nie, bolo to kruté a tyranizujúce
21%
3

Celkový počet hlasov: 14


Čo si myslíš o spôsobe života Vikingov?

Neboli nájdené žiadne príspevky.





Kontakt

MeAndMyMind

Ak chceš reklamu, napíš do dikusie "Tuto máte priestor na svoju reklamu". ! Nepíš mi na mail takéto banality.